Tjat om tandläkare

Igår började Carina återigen prata om tandläkare.
Hon tycker jag borde gå till en (senast var för 8 år sedan) och på senare tid har även några kompisar sagt det med och jag vet att både Dino och Gabriel tycker det med.
Men jag vägrar, är verkligen livrädd för tandläkare och även om jag skulle bli nersövd så litar jag inte på att tandläkaren gör det den ska göra, utan gör fel istället.
Från början var tandläkarbesöken bara väldigt obehagliga (pga min känslighet i munnen, vilket är vanligt vid NPF), men när jag var runt 5 år (minns inte min exakta ålder) så var det en mjölktand som växte fel och behövde dras ut. Fick då åka till specialistmottagningen, och där är de några riktiga klantskallar. Det de gör är att bedöva fel tand och drar ut den felväxande tanden utan bedövning. Jag försökte komma loss men de höll fast mig. Jag kan fortfarande minnas allt väldigt klart… smärtan, paniken, lukten, ljuset… allt. Sitter och gråter bara av att skriva det här inlägget.
Så nej jag tänker inte gå till någon tandläkare och har aldrig haft problem med hål heller.
Inget jag tror att jag har nu heller (fast självklart kan jag ha fel) utan problemet nu är att min ena visdomstand har växt ut snett och skaver mot kinden (haft så i ca 2 år nu). Den andra visdomstanden har inte kommit fram helt än, men då och då får den för sig att den ska komma fram lite till och det gör så fruktansvärt ont. Får ont från örat och ner i halsen och käken då. Så pass ont att jag inte ens kan prata eller svälja utan värktabletter (haft de episoderna i nästan 3 år nu). Haft så nu under veckan men idag är det bättre, tack o lov. Fast vet inte varför det blir så där extremt för mig. Men det är alltså inte tänderna i sig som är felet utan annat runt om, men jo det gör ont och är jobbigt. Fattar ju att jag skulle behöva gå till en tandläkare (och behövt det ett tag) men jag är verkligen alldeles för rädd.

tandläkare picto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s