Schwarze Szene

Termen Schwarze Szene kom till under 80-talet och är ingen specifik subkultur utan en ”paraplyterm” för olika delar av flera subkulturer och intressen som anses mörka och som oftast anses vara tabubelagda eller negativa av de flesta människorna. Det rör sig bla om musik, mode, konst och film. Lite exempel på vad man finner inom Schwarze Szene:

 • Musik: gothic rock, darkwave, electro-industrial, ”tyngre” metal (typ death, black och gothic), EBM, aggrotech, dark electro, neofolk, NDH

 • Mode: olika typer av goth-stilar, cyber, visual kei, ”mörkare” lolita-stilar (gothic, ero och guro), fetish

 • Konst: olika typer av morbid, gothic, bdsm, fantasy och viss sci-fi ex. Victoria Frances, H.R. Giger, Francis Bacon och Mariel Clayton (hand Barbie: Serial Killer-serie).

 • Film: sci-fi (särskilt dystopisk sådan), skräck (alla genres), viss fantasy (inte den där allt slutar lyckligt) och mörka dystopiska draman (kommer just nu inte på något exempel, tyvärr)

 • Övrigt: det mesta rörande död, spöken, vampyrer, våld, mord, annorlunda sexuella preferenser, lidande etc.

  De två största tidningarna som skriver om det som rör Schwarze Szene, främst då musiken, är Orkus och Sonic Seducer. Tyvärr är båda tidningarna, såklart, på tyska. Så behärskar man inte det språket kan det bli lite jobbigt att läsa tidningarna. Fast bilderna har som tur var inget med språkbegåvning att göra ^^
  Schwarze Szene får mig alltid att tänka på det japanska ordet ”kimokawaii”, vilket betyder att något är äckligt men sött/gulligt. Något som faller mig helt i smaken, alltså saker som är kimokawaii.

  Tänkte avsluta inlägget med en bild på en ”Living Dead Doll”, för fick en kommentar för inte så länge sedan där personen undrade vad det var och tycker en bild på en sådan docka är rätt lämplig i denna post.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s