Punk Lolita

Jag tänkte ta och skriva lite om punk lolita, min favorit av alla lolita stilarna. ^-^

Kläder
Punk lolita är, som det hörs på namnet, en blandning av punk och lolita.
Det finns två olika sätt man kan klä sig i punk lolita.
Sätt nummer ett är när man följer den klassiska lolita siluetten men använder sig av element från punken.
Det andra sättet är att man tar punk-outfiten och gör den mer lolita.
Det vill säga inga tighta minikjolar, men punk lolita kan ha lite kortare kjolar/klänningar än de flesta andra lolita-stilarna.
Läder och fuskpäls är vanligt och lager på lager samt trasiga kläder eller kläder med revor.
När det gäller färger är svart och vitt, svart och rött, lila, rosa och blått de vanligaste färgerna.
Vanliga mönster är skotskrutig, schackmönstrat, prickigt, randigt, leopardmönstrat, kors, rosor, kronor och dödskallar.
Vanliga klädesplagg i outfiten hos en punk lolita är blazer, biker-jacka, plisserade kjolar, omatchande knästrumpor, arm- och benvärmare samt fisknäts-strumpor.
Ja och så självklart de klassiska lolita-elementen som klockformade kjolar, blusar, spets, rosetter m.m.

Skor, accessoarer och smink
Vanliga accessoarer i punk lolita är mini hattar, diadem med rosetter, kattöron (nekomimi), kedjor, nitbälten, nitarmband, nitchokers, knappar (badges), säkerhetsnålar och slipsar.
När det gäller väskor så används de lite mer gulliga och flicka punkar-väskorna och de lite mer ”mörka” lolita-väskorna (oftast liknande de man kan se hos gothic lolita)
När det gäller skor så är nog punk lolita den lolitastil som har mest att välja på.
Man kan nästan ha vilka skor som helst så länge den matchar resten av kläderna och att de övriga kläderna ser tillräckligt mycket lolita ut.
Men de vanligaste skor for en punk lolita är mary janes (ofc), kängor, creepers och converse.
När det gäller smink så har jag sett att det finns två typer utav punk lolitas.
Den ena kör på en mildare variant av vad vanliga punkar-sminket och den andra väljer en mer neutral och mer lolitabetonad sminkning.
Därför är det svårt att tala om vad som brukar användas, men för att generalisera så brukar de med punkinspirerad sminkning oftast ha mascara, kajal, rouge, dark eyeshadow and red lipstick. De som istället väljer den mer lolitainspirerade sminkningen använder oftast ljus foundation (men inte så ljust att man ser ut som en clown), mascara, vit kajal vid inre ögonvrån, krämfärgad eller ljust rosa ögonskugga och möjligtvis läppglans eller ljusrosa läppstift.
Jaha då tror jag att jag skrivit det viktigaste och grundläggande om punk lolita ^^
Och den är faktiskt svårare att få till än vad det ser ut, men det ska inte skrämma någon, för alla gör vi fel ibland.

7 thoughts on “Punk Lolita

  • kaosprinsessa skriver:

   Ja du får tycka så, men både enligt mig och väldigt många andra så gör den det. Men att du anser att den enbart är punk visar att du inte kan så mycket om punken när det gäller stilmässigt.

   • Anonym skriver:

    Jag kan inte så mycket om punk, nej, däremot desto mer om lolita. Gå in på valfritt lolitacommunity och fråga hur många som tycker att den där outfiten har något med lolita att göra alls. Må vara att punk lolita är friare än andra lolitastilar, men det finns ju en gräns där det hel enkelt slutar vara lolita.

   • kaosprinsessa skriver:

    Jag känner ett flertal lolitas både här i väst och i Japan och de ansåg att denna bild var på en punk lolita. Det finns ju som sagt två olika typer av punk lolitas, en som utgår från lolita och gör den mer punkig, men även en som utgår från punken och gör den mer lolita-aktig.

 1. Anonym skriver:

  (Går inte att klicka på ”svara” på din sista kommentar) Jasså du. Jag har själv klätt mig i lolita i två år och känner väl större delen av Sveriges lolitacommunity + en hel del utlänningar. Noterade i ditt svar på kommentaren på det andra inlägget att du ”haft bl.a. lolita som specialintresse i tre år”. Skrattretande att du inte vet mer i så fall. Det är egentligen oväsentligt hur mycket folk man känner eller hur länge man känt till stilen (tänker ändå, eftersom sånt verkar viktigt för dig, inflika att jag först hittade lolita för ca åtta år sen). Har man inget sinne för det så har man inte, helt enkelt. Och oavsett om man utgår från punk eller lolita måste ju slutresultatet ha ett visst mått av båda för att kunna kallas punk lolita. Uppenbarligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s