Prinsessböcker

Antar att det inte är någon jättehemlighet att jag gillar prinsessor, främst då sagoprinsessor, men även en del historiska.
Så jag har läst några böcker med prinsessor i och tänkte dela med mig av några (enligt mig) bra sådana. 😛

Prinsessan som drog ut i världen av Ragnhild Nilstun
Boken handlar om en prinsessa som ger sig ut i världen för att finna sin pappa Konungen som har försvunnit. Hennes mamma drottningen är inte till någon hjälp då hon bara gråter pga Konungens försvinnande. För att lättare kunna resa byter hon sin prinsessklänning och krona mot en vanlig flickas tröja, jeans och cykel.

En ovanlig prinsessa av Wu Meizhen
En modern berättelse med en sagolik känsla om en mycket ovanlig flicka Sisi. Hon har inte bara den talande teddybjörnen Yomi, utan hon är också vänlig och omtänksam, och därför kallas hon för Prinsessan. När hennes föräldrar omkommer i en bilolycka måste Sisi bo hos sin pappas elaka första hustru, som behandlar henne som om hon var tjänstefolk. Yomi är hennes enda vän. Men trädgårdsmästaren känner till en hemlighet som kommer att vända upp och ner på Sisis liv. Kommer Sisi att kunna få ett hem där hon kan bli verkligt lycklig igen?

Tiara och Dr. Martens av Meg Cabot
Gillar hela ”En prinsessas dagbok”-serien, men det är nog smartast att bara presentera den första boken i serien 😛
Jag fattar att mamma blev kär i pappa när hon gick på college. Han var riktigt läcker. Nog för att jag vet att pappa sysslar med politik, och det är klart att jag vet att han är rik, hur många andra i min klass har sommarställe i Frankrike? Men att han skulle vara furste av ett helt land … Och nu ska min farmor komma hit och ge mig prinsesslektioner! Varför ska jag, en skoltrött vegetarian i Dr. Martens-kängor, behöva lära mig hur man vickar sopptallriken åt rätt håll och trippar runt på höga klackar?

Måste vara en prinsessa av Helena von Zweigbergk
En dag upptäcker Johanna att någor konstigt håller på att växa ut på hennes huvud. Det visar sig vara en prinsesskrona av guld! Vad ska hon ta sig till? Vad ska folk säga? Hon berättar för några få utvalda. Ingenting blir som förut. Plötsligt är hon någon som märks, som alla känner till. Men det är inte bara kul att vara speciell.

En liten prinsessa av Frances H. Burnett
Överklassflickan Sara Crewe skickas av sin far till en engelsk internatskola som drivs av den inställsamma fröken Minchin. Saras far är rik och hon behandlas som en riktig liten prinsessa. Men en dag förändras hela hennes tillvaro, Sara måste flytta från sin eleganta våning på internatet till ett dragigt rum på vinden och börja jobba för fröken Minchin.

Prinsessan Kristalla av Anette Skåhlberg
När prinsessan Kristalla vägrar gifta sig spärras hon in i ett högt torn för att välja en av alla prinsarna. Men Kristalla rymmer och träffar sin stora kärlek. Nu måste hon övertyga kungen och drottningen om att få gifta sig med svärdsmidaren Vilda, en flicka från folket som inte är av kungligt blod.

Självkänsla för prinsar och prinsessor
Prinsen kom från ett fjärran land och träffade den undersköna prinsessan. Man kunde tro att de skulle vara lyckliga i alla sina dagar, men under den polerade ytan skymtade två olyckliga kungligheter, båda med bristande självkänsla.
Dessa båda välkända sagofigurer används här i ett rollspel där de med enkla och effektiva metoder stärker sin självkänsla steg för steg. Du slipper pekpinnar och tar lätt till dig av prinsen och prinsessans framsteg.

Allt för små prinsessor av Lenée Grue och Line Watt
Många små flickor drömmer om att bli prinsessor med fina klänningar och vackra smycken. Den här boken låter drömmen gå i uppfyllelse. Här finns beskrivningar på tolv unika prinsessklänningar i olika färger och tekniker, alla dekorerade med glittrande pärlor och paljetter. Här ryms hela drömmen: kronor och smycken, sängkläder, nattlinnen, vackra kuddar och även skrin och kistor att förvara alltsammans i. Spännande inredningsidéer för prinsessans rum och förslag på hur man firar en riktig prinsessfödelsedag med en fantastisk slottskaka finns förstås också i boken. Kort sagt allt en prinsessa behöver!

Prinsessboken av Åsa Lind
Vill du läsa sagor om prinsessor? På ärten, snövita, guldlockiga, godhjärtade och självständiga? Vill du finna fakta om kungliga pappor, slott, pälsbrämade mantlar, kronor och juveler? Vill du fixa din egen prinsessklänning, prinsessrum eller ditt eget kungliga kalas? Allt detta kan du hitta i Prinsessboken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s