Ethergoth

Vad är en ethergoth?
Det är en gothare som föredrar att lyssna på ethereal wave, men som även uppfyller vissa ”kriterier”. Visst kan man kalla sig för ethergoth även om man inte uppfyller dessa ”kriterier” om man som gothare föredrar stt lyssna på ethereal wave. Men de flesta som gillar denna undergrupp av musik har oftast liknande personlighet och smak.

Kläder
Till vardags klär sig ethergothare oftast enkelt. Svart t-shirt, svart kjol, svarta leggings eller svarta byxor och svarta skor (converse är inte helt ovanliga, samma gäller med ”mormorskängor”) eller svarta kängor. En del ethergothare föredrar att blanda in andra färger, det mest gemensamma när det gäller kläder är som sagt enkelheten.
När en ethergothare vill klä upp sig så finner man personen oftast i lite enklare variationer av de kläder som romantigothare och div. ”historiska gothare” (medeltid, viktorianska, renässans) brukar klä sig i. Ett gemensamt drag här är också enkelheten men även ett mjuk, elegant och eteriskt känsla över kläderna.
Vanliga smycken är enkla smycken i silver, ofta handgjorda sådana, kaméer och chokers.

Smink och hår

Även här håller sig ethergotharna det enkelt.
Oftast används ljusa färger till ögonskugga (så som syrenlila, vitt, krämfärgat och babyblått) tillsammans med svart eyeliner och svart mascara. Läpparna lämnas oftast bara och om läppstift används så väljer ethergothare oftast en enkel nyans som passar till ögonskuggan (ex. syrenlila ögonskugga och plommonfärgat läppstift). Svart och neonfärgat läppstift är inget som används här, detsamma gäller ögonskugga, och många ethergothare väljer att inte sminka sig alls under vardagarna.
Ethergothare har oftast enkla frisyrer och till skillnad från de flesta andra gothare finns det en hel del ethergothare som väljer att inte färga håret. Av de som färgar håret så håller de sig oftast till olika nyanser av svart, brunt och rött.

Musik
Som det hörs på namnet (och som jag skrivit) så föredrar ethergothare att lyssna på ethereal wave, men även annan atmosfärisk musik, neoklassisk och klassisk musik.
Några exempel på band som ethergothare oftast gillar är Aenima, Ataraxia, Autumn’s Grey Solace, Black Tape for a Blue Girl, Cocteau Twins, Dark Sanctuary, Dead Can Dance, Lycia, Mors Syphilitica och Rising Shadows.

Personlighet och intressen
Ethergothare är oftast lugna, tankfulla och kreativa. De sitter hellre hemma och läser, skriver poesi eller ritar och dricker te än att gå på gothklubb. Denna typ av gothare kan ofta verka tråkiga (även för andra gothare) för de som inte känner de eller inte delar deras intressen.
Vanliga intressen för ethergothare är poesi, klassisk litteratur (eler ja att läsa rätt generellt sett), olika former av kreativt skapande, folktro, äldre skräckfilmer och andra filmer med en mörk atmosfär, ockultism, spiritualitet, olika former av kultur och historia.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s