10 positiva sidor med autism

Då även vi med autism är olika stämmer givetvis detta inte in på alla.
Men generellt sett så stämmer detta in på personer med olika former utav autism.

1.) Personer med autism ljuger sällan: Ärlighet är något de flesta med autism värderar mycket högt och många kan inte ens ljuga vita lögner.

2.) Personer med autism lever i nuet: Då planeringsförmågan hos de flesta med autism är mindre bra samt att man uppfattar alla sinnesintryck gör att personer med autism oftast lever i nuet istället för i dåtiden eller framtiden.

3.) Personer med autism dömer sällan andra: Då andra lägger stor vikt vid att placera folk i fack efter bla utseende, materiell status och liknande, brukar personer med autism strunta i sådana saker. Istället tar de varje person som de är.

4.) Personer med autism är passionerade personer: Det de inte gillar brukar de ha svårt att få till, men det de gillar brukar de istället känna passionerat för. Denna passion gäller inte enbart intressen utan kan även gälla saker och personer i personens omgivning.

5.) Personer med autism är inte bundna till sociala förväntningar: Då personer med autism inte kan tolka de sociala signalerna är det enklare för de att vara sig själva bland andra.

6.) Personer med autism har bra minne: På denna punkt kan det variera lite. En del kan ha bra sifferminne, andra har bra verbalt minne medan en tredje har bra visuellt minne osv. Men det minne som är huvudsakliga är oftast mycket bra hos personer med autism.

7.) Personer med autism är mindre materialistiska: Då det sociala inte är lika viktigt för personer med autism så är även status något de finner tämligen ointressant. Detta leder till att de oftast inte är lika materialistiska som NTs.

8.) Personer med autism spelar färre ”spel”: Om en person med autism säger att det är ok att du går ut själv så menar personen det. Den kommer inte att förhöra dig svartsjukt efteråt.

9.) Personer med autism har färre dolda planer: Det är sällan en person med autism försöker manipulera andra och dölja deras riktiga tankar kring situationer.

10.) Personer med autism öppnar nya dörrar för NTs: Då personer med autism tänker och ser världen på ett annorlunda sätt, hjälper de till att öppna nya dörrar för NTs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s