De fem bästa animeserierna våren 2012

Som vanligt har jag kollat in lite ny animeserier.
Ingen utav serierna är slutförda utan de är sådana som visas på TV i Japan just nu.
Så om hela serierna är bra eller inte kan jag inte säga än.
Men de avsnitt jag har sett är i alla fall bra.
Så här kommer de jag sett och som jag tyckt bäst om.

AKB0048
I början utav 2000-talet bröt ett interplanetariskt krig ut och jordens ekosystem skadades svårt och människorna fick fly från jorden. På flera planeter i det nya samhället är sådant som ”stör hjärtat”, som musik och konst, förbjudet. 48 år senare återuppstår den legendariska idolgruppen AKB48 som den interplanetariska gruppen AKB0048. Av vissa ses de som hjältinnor och av andra som terrorister och de får ta till vapen för att få ut sin musik till sina fans vart de än befinner sig. Berättelsen handlar om en grupp hoppfulla unga tjejer som tränas upp att bli nästa generations AKB0048.

Hiiro no Kakera
Tamaki Kasuga antas ha rest till sin mormor för att bo där medan hennes föräldrar är utomlands. Men den verkliga orsaken till att hon har kommit är för att ta över den roll som hon ärvt av sin släkting prinsessan Tamayori, att försegla svärdet Onikirimaru. Hos sig har hon fem unga män som hennes beskyddare mot de mysteriska Logos.

Nazo no Kanojo Ekkusu (Mysterious Girlfriend X)
Serien följer förhållandet mellan Akira Tsubaki och Mikoto Urabe. Urabe är en nykommen elev till Tsubakis skola, och efter en rad märkliga händelser upptäcker Tsubaki att han är beroende av Urabes saliv. När Urabe hävdar att beroendet är ett tecken på kärlekssjuka, fortskrider förhållandet sakta, med fokus på det udda band som kommer genom Tsubakis beroende av hennes saliv.

Sankarea
Huvudpersonen, Chihiro Furuya, är en manlig gymnasieelev med ett stort intresse för zombies. Han samlar på zombie-relaterade videospel, manga, filmer och han vill även kyssa en zombietjej. När han katt, Babu, dör försöker han återuppliva honom genom en dryck som han har tillverkat med hjälp av ett recept från en gammal skrift. Vid denna tid möter han även en tjej, Rea Sanka, som har rymt hemifrån. I ett försök att ta sitt eget liv dricker hon av den återupplivnings-dryck som Chihiro har tillverkat och som innehåller den gifta växten hydrangea macrophylla (Hortensia). Men hon dör inte utav den. Efter ett bråk med sin far faller hon över ett stup och dör, men som till följd av drycken återvänder hon som en zombie. För att överleva som odöd väljer hon att äta av hydrangeaväxten istället för att leva på människokött.

Tasogare Otome × Amunesia (Dusk Maiden of Amnesia)
Berättelsen handlar om sjätteklassaren Teiichi Niiya som just har kommit in på Seikyou Private Academy. När han går vilse i skolans gamla byggnad stöter han på en tjej som heter Yuuko Kanoe och som säger att hon är ett spöke utan några minnen. Teiichi beslutar sig för att undersöka hennes död genom att gå igenom skolans sju mysterier som kretsar kring Yuuko. Genom serien får man följa de båda när de upptäcker sanningarna bakom dessa spökhistorier och hjälper folk med bekymmer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s