Några av mina favvo shoujo manga

Angel Sanctuary

Setsuna Mudo är en bekymrad tonåring, han har få vänner men ett stort antal fiender, en störd personlighet, hans föräldrar är skilda och viktigast av allt en syster som torterar honom till vansinne. Som om saker inte kunde vara värre, slungas Setsuna in i det eviga kriget mellan himmel och helvete. Det visar sig att han är en reinkarnation av ängeln Alexiel, och det är hans jobb att avsluta denna oändliga kamp. Men kan denna osäkra Messias, vars själ slits mellan mörker och ljus, hitta inre frid och rädda världen?

Black Bird

Misao ser saker som andra människor inte gör det. Normalt sett brukar de irriterande monsterna göra harmlösa saker, men på hennes sextonde födelsedag ändras detta. Nu börjar varelserna hon ser gå ett steg längre och försöker döda henne. Men de är inte hennes ända besvär, för snart börjar demoner försöka döda henne  eller ta henne som sin egen. Men hon räddas av en barndomsvän från hennes förflutna, Kyo Usui, som bara råkar vara en demon också. Kyo ser till att hon räddas från döden och berättar även att hon är den sällsynta ”Bride of Prophecy”. Det är detta som gör att alla demoner är ute efter henne och Kyo är inget undantag.

Fairy Cube

Ian och Rin kunde se älvor. Men nu är Ian en. Med hjälp av Fairy Cube måste Ian försöka stoppa ödleanden Tokage från att ta över hans liv och förstöra alla chanser han har att åter bli en människa.

Karakuri Odette

Odette är en android designad av Dr Yoshizawa. Hon vill ta reda på den ultimata skillnaden mellan människor och henne själv.  Odette bestämmer sig för att övertala dr Yoshizawa att låta henne börja i en lokal gymnasieskola. Följ Odettes äventyr som gymnasieelev på jakt efter den verkliga innebörden av att vara människa!

Lady Victorian

Belle är en 16-årig tjej från landet som fått sitt första jobb som guvernant. Hon förväntade sig att livet i London skulle vara fantastisk, men hennes uppgifter är allt annat än vackra och hennes klient är en girigbuk. För att göra saken värre hittas en död kropp i hennes väska och hon blir anklagad för mord. Men hjälp kommer i form av Lady Ethel och Mr Noel Scott.

Ludwig Revolution

Prins Ludvig, en kvinnlig lik samlare, är beordrad av sin far att hitta sig en fru som är lämpligare än de kvinnor han ofta för in  i slottet (alltså någon som inte är död). Tillsammans med sin tjänare Wilhelm, reser de över hela landet i jakt på fagra jungfrur från klassiska berättelser i hopp om att hitta Ludwig en fru.

The Rose of Versailles

En klassisk manga om Oscar François de Jarjeyes, en flicka som uppfostras som pojke av sin familj och som blir en av vakterna som ska beskydda den franska kungafamiljen precis innan den franska revolutionen. Oscar har en djup vänskap med Marie Antoinette, även om de båda så småningom blir kär i samma man.

Rozen Maiden

Den tillbakadragne Jun har stängt in sig på sitt rum och roar sig med att beställa ockulta prylar som uppenbart är fejk för att sedan skicka tillbaka de innan respittiden är slut. En dag får han en mystisk väska som innehåller en vacker docka, och när hon vrids upp blir Jun förvånad att finna att hon  inte bara kan prata men också att han har ”äran” att bli hennes tjänare! Dockan heter Shinku och hon är den femte av Rozen Maiden – en grupp av sju legendariska dockor som bara råkar vara inblandade i en strid med varandra. Denna strid kallas Alice spelet, den segerrika dockan ska förtjäna rätten att bli Alice och stanna vid upphovsmannens sida. Även fast att hon är motvillig till att slåss, rekryterar Shinku Jun som hennes medium, och tillsammans börjar de att slåss sida vid sida.

The Wallflower

Fyra vackra femtonåriga killar har fått lov att bo gratis i en vacker och rymlig herrgård. Det finns bara ett villkor – att de inom tre år måste omvandla ägarens blyga brorsdotter till en dam passande den herrgård där de alla lever! Hur svårt kan det vara?
Möt Sunako Nakahara, en agorafobisk, skräck-film-älskande, finniga, burrhårig, mode-analfabetisk enstöring som tenderar att få explosiva näsblod när hon ser någon attraktiv. Detta projekt kommer att ta mer än vad våra fyra hjältar någonsin förväntat sig: den behöver ett mirakel!

xxxHolic

Watanuki Kimihiro är hemsökt av spöken och andar. Till synes av en slump möter han en mystisk häxa vid namn Yuko, som hävdar att hon kan hjälpa honom. I desperation, accepterar han, men inser att han bara har blivit lurad att arbeta för Yuko för att betala av kostnaden för hennes tjänster. Snart är han anställd i hennes lilla butik, ett jobb som visar sig vara något helt annat än hans tidigare arbetserfarenheter!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s