Autismfilmer

Jag har fått några förfrågningar om vilka filmer om autism eller autismliknande problem jag har sett och som är bra, därför tänkte jag nu göra en lista med de filmer jag har sätt inom detta område.Om de är bra eller ej är upp till var och en att avgöra.

Adam

Ben X

Molly

Crazy In Love/Mozart and the Whale

Snow Cake

I rymden finns inga känslor

Dancer in the Dark

House of Cards

Mercury Rising

What’s Eating Gilbert Grape?

The Other Sister

Annonser

2 thoughts on “Autismfilmer

 1. ida skriver:

  jag har inte sett nån autismfilm,men jag har läst en bok som jag kände igen mej otroligt mycket i.
  den heter ‘Ingen Ingenstans’ av en person som heter Donna Williams,en självbiografi,hon har autism.
  det var massor av saker hon beskriver att hon gör som jag alltid har gjort men aldrig sagt till nån,visste inte att inte alla gjorde så.kändes jättekonstigt.men det var iallafall intressant att läsa nåt innifrån en autismhjärna,istället för att nån frisk/normal forskare ska beskriva hur autister är/fungerar/tänker.

  hur gick det för dej hos kuratorn-hoppas det gick bra!
  jag o boendestödjaren ska träffa en kurator som ska hjälpa till att hitta fonder i landstinget som man kan försöka söka bidrag från.min ekonomi har kraschat totalt.inte alls bra på pengar.dom försvinner.
  din blogg är intressant 🙂

  • chenjiringu skriver:

   Hej!
   Tack för att du gillar min blogg, använder den främst för att öva mig på att uttrycka mina tankar men om i alla fall någon gillar den anser jag den lyckad med ^^. Det finns de som har sagt att de gillar att jag har översatt en del material från engelska till svenska om npf då många kan ha svårt att läsa engelsk faktatext.

   Hoppas ni kommer hitta någon fond så du får pengar. Önska jag hade boendestödjare med igen. Hade det där jag bodde förut men nu får jag inte ha det :/

   Aha, jo jag har hört talas om henne. Har läst ett par självbiografier från folk som har autism och vissa saker känner jag igen mig i, men jag tror att de jag har läst om har ganska typisk autism medan min är ganska atypisk, just för att jag också har andra diagnoser…. om jag nu har autism, därom tvistar de ”kunniga”. Finns en annan aspie bok jag hört ska vara väldigt bra som heter ”Pretending to be normal” tror författaren heter nått i stil med Laura Willie.
   Ska just skriva om mitt kuratormöte så du kommer kunna läsa om det sen ^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s